:: Onthaal

Welkom op de website van het European Energy Services Initiative.

Het objectief van het Europese EESI-project is de ontwikkeling van energiediensten in Europa te ondersteunen. In het bijzonder heeft het project tot doel gerichte informatie te bezorgen aan gebouweneigenaars en -beheerders over de toepassing van Energieperformantiecontracten (EPC) - met toepassing van derdepartijfinanciering - en de rol van ESCO’s (Energy Services Companies) bij de energetische renovatie van gebouwen.

Cenergie, leverancier van diensten en studiebureau voor energie-efficiëntie met hoofdzetel in Berchem en Fedesco, de federale publieke ESCO en derde investeerder, gebaseerd in Brussel, zijn de Belgische partners van het project. Fedesco beheert bovendien het “Nationaal kenniscentrum voor derdepartijfinanciering en energiediensten”. Beide bedrijven zijn lid van BELESCO, de Belgische ESCO-vereniging.

Via de deelname aan EESI is het de bedoeling van de projectpartners om van België een voorloper te maken in de toepassing van EPC, in het bijzonder in de publieke sector.

De acties zijn gericht op de sensibilisering, opleiding en begeleiding van gebouwenverantwoordelijken en energiemanagers bij de toepassing van “best practices” voor het realiseren van energiebesparingen en het lokaal toepassen van hernieuwbare energie. De nadruk ligt hierbij op de mogelijkheden die EPC-projecten bieden voor resultaatsgaranties en financiering door derde investeerders.